Letošnji Festival Lent je za nami. Uspešno.

Zato vam zdaj, ko smo si vsi skupaj oddahnili, lahko priznamo: na trnih smo bili. Čeprav smo vseskozi vedeli, da ga zmoremo speljati. Ker smo vedeli, da vam lahko zaupamo, da boste dosledno upoštevali vse ukrepe, vsa navodila in vsa pravila za zmanjševanje tveganja okužb z novim koronavirusom. Tudi takšna, ki se nam, navadnim smrtnikom, morda zdijo pretirana ali nelogična.

A pravila so pravila in z doslednim upoštevanjem vseh navodil ter odgovornim obnašanjem ste Sloveniji in svetu (pa tudi natančnim inšpektorjem NIJZ) dokazali, da Mariborčani znamo in zmoremo. S tem ste omogočili našemu mestu, da je po pusti koronski pomladi spet dobilo poletni utrip. A ne le to.

Naredili ste veliko, veliko več! Vsem, ki nas želijo zapirati med štiri stene ste dokazali, da kulturne prireditve lahko potekajo brez tveganja za zdravje.
Da torej gledališča, koncertne dvorane, razstavišča in galerije lahko ostanejo odprti.
Da kultura lahko živi! In preživi.


To je velik dosežek. Pomembno sporočilo, ki prinaša upanje za ves kulturni sektor. Morda se v tem trenutku njegove teže in pomena sploh še ne zavedamo.
Vemo pa, da je zasluga zanj vaša, spoštovani obiskovalci.
Zato: ISKRENA HVALA!

Ekipa Narodnega doma Maribor

P.S.: Kmalu se zopet vidimo. Na Festivalu Maribor, na koncertih Orkestrskega in Komornega cikla, na predstavah ciklov Kekec in Komedija ...
Vrata naših dvoran bodo odprta. Za vas in zaradi vas.