Vstopnice

Prodaja vstopnic se prične v ponedeljek, 17. avgusta 2020, ob 9. uri!

Cenik vstopnic 2020


Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa in cenika ter do odpovedi prireditve zaradi višje sile. V primeru, da bo prireditev prekinjena pred polovico izvedenega programa in da organizator ne bo zagotovil nadomestnega termina, bodo kupci vstopnic za prireditve z dodatno vstopnino upravičeni do povračila vrednosti vstopnice. Vstopnice lahko vrnete organizatorju Narodnemu domu Maribor v roku 5 dni po preteku načrtovanega datuma prireditve.

Skrb za zdravje in družbena odgovornost

 • Vse v skladu z odredbami, določili in priporočili 

Skrb za zdravje obiskovalcev in nastopajočih jemljemo zelo resno. Mislimo na dobrobit obiskovalcev festivala, še posebej ranljivih skupin in se zavedamo, da moramo vsi, tako prireditelji kot obiskovalci, še naprej ravnati odgovorno, da ne bi prišlo do novih izbruhov. Poskrbeli bomo za pogoje, ki bodo omogočali varno spremljanje prireditev, na vseh prizoriščih bomo strogo upoštevali vsa zakonska določila in priporočila stroke ter spoštovanju le-teh pozivali tudi obiskovalce.

 • Manjša prizorišča

Odpovedali smo se Glavnemu odru, ostajajo pa Večerov oder, ki bo na Rotovškem trgu, Jurčkov oder pri Vodnem stolpu, Minoriti (letni avditorij Lutkovnega gledališča), Vetrinjski dvor, Dvorana Union, Oder Triglav v Mestnem parku, promenada ob Dravi, KMŠ oder (Dravska ulica), GT22 (Glavni trg 22), K18 (koroška 18). Sodni stolp s svojim programom gostuje v Minoritski cerkvi, Odprta plesna scena pa bo potekala v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor.

 • Manjši avditoriji

Zavoljo varne razdalje med obiskovalcu je število obiskovalcev na vseh prizoriščih omejeno. Za vsako prizorišče je vnaprej določeno, koliko obiskovalcev lahko sprejme in ga seveda ne bomo presegali. Za prireditve z vstopnino bo zato v prodaji omejeno število vstopnic, za brezplačne prireditve pa velja, da v avditorij omogočimo vstop le tolikim osebam, kot je dovoljeno število po sistemu kdor prej pride pa do zapolnitve mest – tako kot smo to že imeli na Festivalu Lent pred leti.

 • Večina dogajanja na prostem

Le manjši del prireditev bo potekal v zaprtih prostorih, v dvorani Union (Salon glasbenih umetnikov) in v Minoritski cerkvi (spored ki je pred obnovo svoje mesto imel v Sodnem stolpu). Vse prireditve v zaprtih prostorih bodo potekale ob strogem upoštevanju ukrepov in priporočil za varovanje zdravja (razmiki med gledalci, razkuževanje rok, maske...)

   • Podpiramo slovenski kulturni sektor, domače ustvarjalce in izvajalce 

   Kreativni sektor je eden tistih, ki so jih ukrepi zaradi pandemije najbolj prizadeli. Ker smo javni zavod s področja kulture in je ena naših nalog tudi generiranje kulturnoumetniškega ustvarjanja, smo se v tej krizni situaciji odločili za program, s katerim kar v največji meri dajemo priložnost slovenskim ustvarjalcem.

   • Več kot festival

   Zahvala Mariborčanom za odgovorno ravnanje ob izbruhu pandemije!

   • Zaključimo poletje na Lentu

   Od 21. do 29. avgusta 2020!


   V skladu s splošnim načrtom preprečevanja nalezljivih bolezni in okoljskih tveganj na množičnih prireditvah ter v skladu s splošnimi evropskimi smernicami pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pridobivamo vsa potrebna dovoljenja za organizacijo festivala. Izvedene bodo samo tiste prireditve, za katere bomo od NIJZ prejeli pozitivno mnenje. Vljudno prosimo, da zaradi nepredvidljive situacije redno spremljate spletno stran Festivala Lent ter naše objave na socialnih omrežjih.

   Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
   barva kontrasta
   velikost besedila
   označitev vsebine
   povečava