Pripravljeni. Pozor. Zdaaaaaj! Tako bomo zakričali v ponedeljek ob 9. uri, ko začenjamo s prodajo vstopnic ...

... tako v informacijski pisarni Narodnega doma kot na spletu. Že zdaj pa odgovarjamo na vprašanja. Kakršna koli že ta so. Samo da so!

Zdravo! Vem, vem, spet jaz.
Zdraaavoooo! Kar kar, zato smo tu.

Saj mi je malo nerodno, pa... Kdaj se začne Lent? Saj sploh več ne vem.
Festival Lent se uradno začne v petek, sicer pa s preddogodki že v četrtek. Torej, 20. avgusta. In potem traja, kakor smo zdaj že vajeni, do druge sobote, 29. avgusta. Skupaj torej deset dni. Bo pa precej drugačen. Ampak verjamemo, da bo krasen! Nepozaben bo zagotovo, to že zdaj vemo.

Berem ja, da bo zaradi korone vse drugače. Se res tako mudi z nakupom vstopnic?
Na kratko? Ja.

Res? Je dobro, da sem ob 9. uri pred informacijsko pisarno Narodnega doma oziroma na spletni prodaji vstopnic?
Res. Letošnji neuradni slogan, ki ga slišimo v naših pisarnah, je namreč: kdor prej pride, prej lenta.

Zakaj? No, saj mi je malo jasno. Kakšne so kapacitete?
Strogo omejene, kar so denimo ugotovili vsi tisti, ki so drli k nam v Narodni dom, ko je nastopal Tadej Toš. Pričakujemo, da bodo številni mamljivi dogodki razprodani ravno zato, ker so kapacitete omejene. In ker je program, verjamemo, mamljiv, zato znajo vstopnice hitro dobiti lastnike. Napise »Razprodano« imamo seveda že pripravljene.

Po koliko pa so vstopnice?
Različno od odra in izvajalca.

Lahko na kratko?
Seveda. Cena vstopnic je med 5 in 20 evrov.

Okej, hm. Kaj pa na malo daljše?
Dvajset evrov velja le nastop Tadeja Toša. Vsi ostali StandUpLent nastopi v Vetrinjskem dvoru so po 10 evrov. Koncerti na Večerovem odru na Rotovškem trgu so po pet evrov (Prismojeni profesorji bluesa, Koala Voice in MRFY, Siti hlapci) in deset evrov (Emkej, Dan D, Lačni Franz, Elvis Jackson) ter petnajst evrov (Siddharta, Vlado Kreslin). Komedije na Minoritih – Oder Nove KBM so po 15 evrov, le Erotika po Emeršiču je 17. Med 10 in 15 evrov pa so vstopnice za JazzLent, ki bo, kot zadnja leta, na Minoritih. Trije koncerti odra Sodni stolp, ki gostuje v Minoritski cerkvi, bodo po 10 evrov, in sicer Terra Pop, Zvezdana Novaković ZveN & komorna zasedba Grlenice ter Duo Oba.  

Lahko letos kupim lento?
Lente letos, žal, ni.

Kako pa bo na ostalih prizoriščih, kjer ni vstopnine?
U, super vprašanje. Prav tam se bo v živo preizkusil »prvi pride, prvi lenta«. To so Oder KMŠ, Jurčkov oder, dvorana Union, GT22, Pozor! Muzika na cesti!, Art kamp, Ana Desetnica na Lentu, Živa dvorišča. Pri Folkartu je izjema le otvoritev v dvorani Union, kjer je treba dvigniti brezplačno vstopnico v informacijski pisarni Narodnega doma.

Kako pa boste preverjali, koliko nas bo?
Preprosto. Z nečim, čemur se reče 'kliker'. Pameten je tudi, ja. Naprava, s katero fizično beležimo vstope in izstope iz prizorišča, ki bodo ograjena. Ko pride do ničle, se vstopanje ustavi. Če kdo zapolnjeno prizorišče, kjer ni vstopnine, zapusti, lahko vstopi kdo drug.

Zdaj glede nato, da se vse tako spreminja... Je program »ziher«?
Kar se nas tiče, seveda je, ampak si, kakor se reče, pridružujemo pravico do spremembe programa, ki lahko nastane zaradi posledic ukrepov zavoljo koronavirusa. Če do tega pride, prosimo za razumevanje.

Bo, bo. Ne vem, če sploh naj vprašam... Moram imeti masko?
Res naprošamo, da lentamo odgovorno. Torej upoštevamo socialno distanco, razkužujemo roke, prihajamo zgolj zdravi in da imamo s seboj maske. V zaprtih prizoriščih se maske nosi ves čas, drugod pa od vhoda do sedeža.

Saj res, sedeži. Večerov in Jurčkov oder bosta tudi imela sedišča?
Bo, drugače žal ne gre. Samo tako lahko zagotovimo varnost vseh nas. Verjamemo pa, da bomo uživali.

Tudi jaz. Da si »zacajhnam«, kdaj naj bom torej pripravljen?
V ponedeljek ob 9. uri. Se vidimo!